Експерти и търговци прогнозираха пред bTV, че не се очаква драстичен

...
Експерти и търговци прогнозираха пред bTV, че не се очаква драстичен
Коментари Харесай

Ключова прогноза за горивата, какво ни чака

Експерти и търговци предвидиха пред bTV, че не се чака фрапантен скок на горивата на прага на Великденските празници.

Проверка в уеб страниците за съпоставяне на цени демонстрира, че по отношение на предишния Великден бензинът е поевтинял приблизително с 39 стотинки, а дизелът с 38 стотинки. Ако петролът стабилно върви нагоре, това ще се отрази и по бензиностанциите, припомнят търговците.
-->
„ Едни 10-15 стотинки е допустимо да се покачат цените и както виждаме, към този момент има леко повишаване на цената на едро “, разяснява Юлиан Велчев, шеф на бензиностанция в София.

За последните три месеца обаче всеобщите горива са поевтинели с към 20%, регистрират специалистите. На една от столичните бензиностанции бензинът се търгува за 2,50 лева, а дизелът коства – 2.64 лв..

От Българската петролна и газова асоциация обявиха за малкия екран, че на международните пазари би трябвало петролът да нараства или поевтинява в границите на 8-10 дни, с цел да докара това до промени за крайния консуматор.

„ В случая това, което оказва въздействие, беше решението на Саудитска Арабия и Русия и ПЕК+ да понижат добивите с до 1 милион и 500 000 барела на ден, което се чака да сътвори за момента прочут дефицит на пазара, само че дано да забележим, тъй като е и значимо по какъв начин ще се развие стопанската система на Китай “, посочи Светослав Бечев от Българската петрола и газова асоциация.

От Асоциацията прецизират, че сега петролът вид „ Брент “, се задържа в границите на естествените равнища от 85 $ за барел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР